EN / SLO

Zlati čoln – Evropski most 2011

Predstavitev knjig in gostovanje slovenskih pesnic in pesnikov v Angliji in na Irskem
od 5. do 17. oktobra 2011
Lancaster, London, Oxford in Brighton (Velika Britanija) in Limerick (Irska)
Taja Kramberger, Tatjana Jamnik, Jani Kovačič, Tina Kozin, Tone Škrjanec, Špela Drnovšek Zorko in Iztok Osojnik

V okviru literarnega društva IA nadaljujemo z organizacijo literarnih branj v tujini. Po lanskih gostovanjih v Nemčiji, na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini ter letošnjim uspešnim obiskom Srbije in Bolgarije v naslednjih dneh v sodelovanju z angleško založbo PIGHOG in Mednarodnim pesniškim festivalom mesta Limerick Cuisle (Pulse) med 5. in 17. oktobrom 2011 organiziramo literarna branja v Lancastru, Londonu, Oxfordu in Brightonu v Angliji ter Limericku na Irskem. Turneje se bodo udeležili Taja Kramberger, Tatjana Jamnik, Jani Kovačič, Tina Kozin, Tone Škrjanec, Špela Drnovšek Zorko in Iztok Osojnik. Ob tej priložnosti bodo predstavili tudi antologijo slovenske poezije v angleškem prevodu z naslovom HERE in knjigo izbranih pesmi Iztoka Osojnika ELSEWHERE, ki sta izšli pri založbi Pighog. V Londonu bosta predstavitev in branje potekala v prestižnem Swedenborg Housu v Bloomsburyju, središču angleške moderne književnosti. Tam se bo pesnikom pridružila tudi mednarodno uspešna flavtistka Lana Kuščer. V Oxfordu bo branje potekalo v University Churchu, prav tako prestižna pa bodo tudi prizorišča v drugih krajih. Ob tej priložnosti bo potekala vrsta srečanj, na katerih se bomo dogovorili o nadaljnjem sodelovanju med avtorji, prevajalci in založniki iz vseh treh držav. V Limericku na Irskem se bo z večerom slovenske poezije uradno začel letošnji mednarodni festival Cuisle. Tako branja v Veliki Britaniji kakor branje na Irskem bodo potekala pod pokroviteljstvom veleposlaništev Republike Slovenije v obeh državah. Gostovanje sta deloma podprli Krka, d. d., in Javna agencija za knjigo RS.

PROGRAM

Lancaster:
petek, 7. oktobra, ob 18.00
The Gregson Centre Meeting Room

London:
sobota, 8. oktobra
Swedenborg Society London
(s pogovorom o sodobni slovenski poeziji in sprejemom Veleposlaništva Republike Slovenije)
14.00 – sprejem
14.30 – pogovor o slovenski poeziji v angleščini
15.45 – predstavitev knjige Iztoka Osojnika ELSEWHERE
16.30 – predstavitev antologije slovenske poezije HERE
(posebna gostja flavtistka Lana Kuščer)

Dogodek so podprli Veleposlaništvo Republike Slovenije v Veliki Britaniji, Pighog Press, Krka, d. d., in Javna agencija za knjigo RS.

Oxford:
nedelja, 9. oktobra, ob 19.00
The Vaults & Garden  Doors, University Church

Brighton:
ponedeljek, 10. oktobra, ob 19.30
Brighton Redroaster Doors

Limerick (Irska):
sreda, 12. oktobra, ob 19.00
Z večerom sodobne slovenske poezije bomo uradno odprli tradicionalni mednarodni pesniški festival Cuisle, ki ga že vrsto let organizirata Literarna asociacija Limerick in mesto Limerick. Slovenski večer bo potekal tudi pod pokroviteljstvom Veleposlaništva Republike Slovenije na Irskem.

http://www.pighog.co.uk/news/index.html#slovenianlaunches

Literarno društvo IA

Zlati Čoln 2010