EN / SLO

Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/festiwal/domains/www.ia-zlaticoln.org/cva.php on line 42

Tina Kozin

Slovenija, 1975  

(foto Damjan Švarc)                                                                     

Študirala je primerjalno književnost in literarno teorijo, za svoje prvo diplomsko delo, Fikcijskost kot posebna oblika modalnosti, je leta 2002 prejela fakultetno Prešernovo nagrado. Z Uredništvom za kulturo Radia Slovenija redno sodeluje od leta 1995, ko jezačela z objavami knjižnih ocen, Literarnih večerov in Literarnih portretov. Trenutno na Radiu Slovenija vodi in ureja oddajo Sobotno branje, kot redaktorica sodeluje pri urejanju vseh literarnih in informativnih oddaj, ki jih pripravlja Uredništvo za kulturo.
Je urednica knjižne zbirke Stopinje (v njej objavljamo klasike kratke proze) in urednica rubrike Proza pri Literarno-umetniškem društvu Literatura. Kritike literarnih in strokovnih del ter intervijuje objavlja tudi v mesečnikih Literatura, Sodobnost in Dialogi, v štirinajstdnevniku Zvon ter časopisih Delo, Dnevnik in Večer. Je članica uredništva literarne revije Literatura. Za svoje kritiško delo je leta 2007 prejela Stritarjevo nagrado za najboljšega mladega kritika, ki jo podeljuje Društvo Slovenskih pisateljev.
Prevajala je različne filozofske tekste iz nemščine za Novo revijo, Phainomeno ter zbornik FNM.
Napisala je spremno študijo k strokovni knjigi Resnica in estetska resnica avtorice Käte Hamburger in spremna besedila za leposlovne knjige različnih slovenskih avtorjev. V letu 2006 je bila strokovna recenzentka znanstvenih projektov slovenskih Univerz na Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS, med leti 2007 in 2009 pa članica komisije za izbor nagrade Dnevnikova fabula.
Leta 2010 ji je pri Študentski založbi Litera izšel knjižni prvenec, knjiga poezije Mož s petimi podplati. Revijalne objave poezije je imela v letih 2009/10 v Literaturi, Sodobnosti, Zvonu in v Dialogih.


Rodila sem se 2.2.1975 v Ljubljani. Leta 1993 sem zaključila šolanje na Gimnaziji Vič. Vpisala sem se na Filozofsko fakulteto, smer Primerjalna književnost in literarna teorija (S). Za svoje prvo diplomsko delo, Fikcijskost kot posebna oblika modalnosti, sem leta 2002 prejela fakultetno Prešernovo nagrado.
Z Uredništvom za kulturo Radia Slovenija redno sodelujem od leta 1995, ko sem začela z objavami knjižnih ocen, Literarnih večerov in Literarnih portretov. Od leta 2001 sem z omenjenim uredništvom sodelovala kot redaktorica na redni letni pogodbi za zunanje honorarne sodelavce. Pogodbeno zaposlitev sem v letu 2004 za 9 mesecev prekinila, v tem času sem delala kot urednica za leposlovje na založbi Učila International. Trenutno na Radiu Slovenija vodim in urejam oddajo Sobotno branje, kot redaktorica sodelujem pri urejanju vseh literarnih in informativnih oddaj, ki jih pripravlja Uredništvo za kulturo.
Sem urednica knjižne zbirke Stopinje (v njej objavljamo klasike kratke proze) in urednica rubrike Proza pri Literarno-umetniškem društvu Literatura.
Kritike literarnih in strokovnih del ter intervijuje objavljam tudi v mesečnikih Literatura, Sodobnost in Dialogi, v štirinajstdnevniku Zvon ter časopisih Delo, Dnevnik in Večer. Sem članica uredništva literarne revije Literatura. Za svoje kritiško delo sem leta 2007 prejela Stritarjevo nagrado za najboljšega mladega kritika, ki jo podeljuje Društvo Slovenskih pisateljev.
Prevajala sem različne filozofske tekste iz nemščine za Novo revijo, Phainomeno ter zbornik FNM. Napisala sem spremno študijo k strokovni knjigi Resnica in estetska resnica avtorice Käte Hamburger in spremna besedila za leposlovne knjige različnih slovenskih avtorjev (Dušan Merc, Miha Mazzini, Jurij Hudolin, Marjan Strojan, Milan Kleč, Andrej Blatnik, Dušan Čater). V letu 2006 sem bila strokovna recenzentka znanstvenih projektov slovenskih Univerz na Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS, med leti 2007 in 2009 pa članica komisije za izbor nagrade Dnevnikova fabula.
Leta 2010 mi je pri Študentski založbi Litera izšel knjižni prvenec, knjiga poezije Mož s petimi podplati. Revijalne objave poezije sem imela v letih 2009/10 v Literaturi, Sodobnosti, Zvonu in v Dialogih.


Warning: Use of undefined constant sl - assumed 'sl' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/festiwal/domains/www.ia-zlaticoln.org/cva.php on line 93

avtorjeva besedila


Warning: Use of undefined constant en - assumed 'en' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/festiwal/domains/www.ia-zlaticoln.org/cva.php on line 94

Literarno društvo IA

Avtorji

Agnieszka Będkowska-Kopczyk
Agnieszka Żuchowska-Arendt
Alenka Jovanovski
Alenka Koderman
Alja Adam
Amir Talić
Andraž Polič
Andrea Brady
Andrej Hočevar
Anja Sredić
Anupama Amaran
Barbara Korun
Barbara Pogačnik
Barbara Siegel Carlson
Bojan Brecelj
Catherine Phil MacCarthy
Ciaran O'Driscoll
Cristina Viti
Darija Žilić
David Brooks
Dejan Koban
Dinko Telećan
Dražen Katunarić
Emilio Coco
Esa Hirvonen
Fiona Sampson
Francisco Larios
Gašper Malej
Gašper Torkar
Glorjana Veber
Goran Janković
Goran Č. Potočnik
Goro Takano
Gregor Podlogar
Hana Kovač
Henning H. Bergsvåg
Hiroshi Hasebe
Christophe Lamiot Enos
Ineke Holzhaus
Irena Šťastná
Isabella Panfido
Ivan Landžev
Iztok Osojnik
Jacek Lenkiewicz
Jan Kuhlbrodt
Ján Gavura
Jana Šnytová
Jani Kovačič
Johanna Venho
John Davies
John O'Donoghue
Jonáš Hájek
Jouni Inkala
Kelly Lenox
Knute Skinner
Kristina Hočevar
Ksenija Premur
Ksenija Jus - Xenia
Lenka Krajnc
Maciej Melecki
Maja Novak
Marcin Warmuz
Maria Jastrzebska
Marianna Kurtto
Marjan Strojan
Mark Whelan
Marta Podgórnik
Martina Komárková
Martina Hefter
Matej Krajnc
Michał Kopczyk
Michele Obit
Milan Jesih
Miroslava Gavurová
Muanis Sinanović
Paddy Bushe
Pamela Uschuk
Paul Polansky
Pauliina Haasjoki
Petra Kolmančič
Primož Čučnik
Radharani Pernarčič
Roberto Nassi
Robin Parmar
Simona Popescu
Slavo Šerc
Srečko Kosovel
Stephen Watts
Špela Drnovšek Zorko
Špela Sevšek Šramel
Tahir Mujičić
Taja Kramberger
Takako Arai
Tatjana Jamnik
Tina Kozin
Tone Škrjanec
Urška P. Černe
Vilja-Tuulia Huotarinen
Ville Hytönen
Vlado Kreslin
Willem van Toorn
William Pitt Root
Zlati Čoln 2010